ElnaElna Hy, “Elna”
Sekarotuinen, narttu
s. 16.12.2009

Saatat blogissani törmätä myös nimellä…
Eena, Elma, Ehmatti, Eepa, Ebba, Ehma, Thaimaalainen viemärirotta, Elkku, raitapaita, NARTTU!!, Elbaani, Eevertti, Eemeli, Eblaani.

Luonne
Elna on perinyt paljon hollanninpaimenkoiraisältään ja rotuyhdistyksen sivuilta löytyvä rotukuvaus kuvaakin myös tätä täpäkkää tyttöä hyvin. Elna on erittäin valpas ja tarkkaavainen eikä siltä jää ikinä mitään huomaamatta. Sen loputon aktiivisuus ja valppaus on tehnyt siitä perheemme vahtikoiran, joka ilmoittaa epäilyksistään murahtelemalla matalalla äänellään. Elnan tarkkaavaisuus, älykkyys ja itsenäisyys tekee siitä haastavan lemmikin ja usein arkemme onkin varsinaista tahtojen taistelua, etenkin Elnan ollessa myös loputtoman sinnikäs ja väsymätön koira. Elna on erittäin aktiivinen ja sen energia riittäisi moniin harrastuksiin, mutta sen itsenäisyys tekee siitä haastavan koulutettavan; se ei tarvitse mitään eikä ketään, eikä sitä voi kouluttaa kouluttamalla vaan ohjaamalla oikeaan suuntaan pikkuhiljaa ja vaatimatta. Elna on niin itsenäinen, että hollanninpaimenkoiran rotumääritelmässä mainittu “halukkuus ohjaajan kanssa työskentelyyn” ei juurikaan ole tullut esiin Elnan ensimmäisen elinvuoden aikana, mutta uskon, että tulevien yhteisten vuosiemme myötä löydämme yhteisen sävelen ja pääsemme kenties hakumetsälle tai muiden mielenkiintoisten harrastuksien pariin.

Harrastukset
Toivon jonain päivänä edistyväni Elnan kasvatuksessa niin pitkälle, että raunio- ja hakuharrastuksen sekä kisatavoitteisen tokon aloittaminen sen kanssa olisi mahdollista. Siihen saakka harjoittelemme yleistä hallintaa arjessa ja kiertelemme silloin tällöin match showssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti